Читај ми!

Лајчак: Касније у току недеље састанак главних преговарача Београда и Приштине

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да ће касније ове недеље угостити главне преговараче Београда и Пришине на новој рунди разговора, са циљем да се пронађе привремено решење за људе који су погођени одлуком централне банке у Приштини да на КиМ буде укинут динар.

Мирослав Лајчак је у објави на Фејсбуку навео да очекује да ће обе стране доћи на састанак отвореног ума, да ће бити флексибилни и оријентисани на проналажење решења, на основу идеја које су презентоване на претходним састанцима.

Након што је посетио више земаља – Бугарску, Пољску, Грчку, а сада иде и у Босну и Херцеговину, оцењује да ће ове недеље тема бити како да се актуелни тренутак о проширењу ЕУ претвори у реалност.

Уредбом централне банке у Приштини, од 1. фебруара је једина валута у којој је дозвољен готовински платни промет на КиМ евро, што значи забрану динара.

Последњи састанак главних преговарача Београда и Приштине који је био посвећен уредби централне банке у Приштини према којој је једина валута дозвољена у готовинском платном промету на КиМ евро, одржан је 4. априла у Бриселу.

Главни преговарач Београда Петар Петковић тада је изјавио да је делегација Београда изнела свој избалансирани предлог за решење проблема платног промета, који подразумева компромисно решење, али да Приштина није показала вољу за то.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво