Читај ми!

Дијалог у Бриселу – Петковић: Поновили смо наш предлог, али без решења, очекујем нови позив за 10 дана

Разговори у оквиру дијалога Београда и Приштине, поводом одлуке о забрани употребе динара на KиМ, одржани су у Бриселу. Петар Петковић је изјавио да су ставови две стране и даље удаљени. Мирослав Лајчак: Успели смо да премостимо неке разлике, ускоро наставак разговора.

Делегацију Београда предводио је главни преговарач и директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић.

Ово је четврти пут за нешто више од месец дана да су се у Бриселу водили разговори Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ, о забрани употребе динара на KиМ.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак недавно је изразио наду да ће се током данашњих разговора премостити преостале разлике.

Он је оценио да је претходни састанак на нивоу главних преговарача, који је одржан 25. марта, био конструктиван, да су обе стране имале прилику да образложе своје идеје и ставове и да је закључено да је потребан још један састанак.

Лајчак је 25. марта саопштио је да су главни преговарачи Београда и Приштине у Бриселу изнели своје предлоге у вези са уредбом тзв. ЦБK о забрани употребе динара на KиМ и да су разговори помогли да се "разјасне важни детаљи".

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић рекао је после састанка 25. марта  у Бриселу да Приштина нема политичку вољу да се дође до решења за употребу динара на KиМ.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије