Читај ми!

Српска листа: Нова хапшења и пребијања најсвежији примери како се поштују права Срба на КиМ

Хапшење Срећка Софронијевића и премлаћивање Владана Стевановића су најбољи и најсвежији примери како се поштују права и слободе српског народа на Косову и Метохији, а уједно најбоље осликавају колико се међународни представници старају о положају српског народа на Косову и Метохији, саопштила је Српска листа.

Српска листа истиче да у предворје гласања о чланству Приштине у Савету Европе режим Аљбина Куртија чини све како би се доказао и оправдао подршку коју добија, па је тако у том смислу ухапшен Срећко Софронијевић и без икаквог доказа му је одређен притвор, а не онима који су га замало убили 2021. године.

Додају да су Куртијеви фалангисти крвнички претукле Владана Стевановића у селу Бубе, у општини Зубин Поток. 

"Да иронија буде већа евентуално чланство Косова под покровитељством ментора косовске независности би у Савет Европе увело 'нове вредности' попут дозвољеног угњетавања српског народа, хапшење и пребијање без икаквог основа као редован полицијски посао, отимање земље од Срба без икаквог легалног поступка, те укидање права на лечење, храну, штампу, спортске и културне догађаје једном народу на тлу Европе у 21. веку од стране режима у Приштини", наводи Српска листа.

Додаје се да зато апели међународним представницима и организацијама које су одговорне за мир и безбедност на Косову и Метохији остају без одговара. 

"Аљбин Курти их је својим чињењем навикао да је нормално угњетавати Србе, а они њега навикли на ћутање и одобравање. Зато српски народ у неке међународне представнике гледа као на саучеснике у прогону и угрожавању основних људских права", наглашава Српска листа.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара