Читај ми!

Вучић за РТС: Светске силе ће лобирати за резолуцију о Сребреници, супротставићемо им се снажније него што мисле

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да ће најдоминантније светске силе лобирати за резолуцију о Сребреници у УН, али да ће им се Србија супротставити снажније него што мисле. Говорећи о гласању у Парламентарној скупштини Савета Европе о захтеву Приштине за пријем у ту организацију, председник Србије каже да се то представља као нормалан след. Тамо нам сада кажу да је то нормалан процес и да тако пише, па пише и да треба да се формира ЗСО, па сте то заборавили, рекао је Вучић.

У данима и недељама пред нама, пред Србијом су два велика дипломатска фронта – већ сутра Парламентарна скупштина Савета Европе гласа о захтеву Приштине за пријем у ту организацију, а за око две недеље пред скупштином Уједињених нација наћи ће се Резолуција о Сребреници.

Дипломатска борба Београда је даноноћна, председник Александар Вучић је послао писма четрнаесторици европских лидера, припрема се и нон пејпер Србије.

Председник Вучић је истовремено написао писмо за председника Генералне скупштине Уједињених нација и разговарао с њим о резолуцији о Сребреници.

Двадесетог априла путује у Њујорк, како би покушао да спречи усвајање тог документа.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије