Протест Крени-промени организован испред зграде РТС-а, завршен шетњом до Генералштаба

Испред зграде Радио телевизије Србије у Таковској улици одржан је протест покрета Крени-промени, који тврди да јавни сервис ћути док компанија Рио Тинто спроводи "бруталну кампању". Уз паролу на челу колоне "Србија није на продају", протест је завршен шетњом до зграде Генералштаба.

Емитован је спот за песму 'Рио Тинто - марш са Дрине". "РТС је морао да се бави овом темом и отвори дебату, јер му то налаже закон о јавном информисању", нагласио је директор кампања покрета Крени - промени Саво Манојловић.

Манојловић је изјавио вечерас на протесту да је Рио Тинто учинио много лоших ствари у свету и да неће поштовати ни законе Србије.

"Али ми их нећемо пустити да копају", поручио је Манојловић.

Манојловић је рекао да их не интересују интереси америчког амбасадора, интереси ЕУ, руског амбасадора, кинеског амбасадора.

"Тражимо да кинеске компаније поштују законе ове земље у источној Србији. Тражимо да амерички амбасадор поштује ову земљу. Не интересују нас руски нафтни интереси, интересују нас само интереси ове земље", каже Манојловић.

Манојловић је рекао да данас Београд "брани етику" и да је више од 60 научника и професора рекло да ће копање Рио Тинта разорити Србију и да они "држе час етике већ две године".

Поздравио је све локалне иницијативе које се боре против рударења литијума у Србији.

 "Истина се у овој установи, РТС-у који је јавни сервис, нажалост не чује. Ми то знамо и ми смо овде јер на то не пристајемо", рекла је Марина Павлић из покрета Крени промени. Активисти носе заставе Србије и кругове са поруком "Србија није на продају", као и заставе "Ваљевски покрет отпора" и "Чувари Каблара".

петак, 21. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије