Читај ми!

Мали: Вучић писао Макрону, Шолцу, Србија под великим притисцима

Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали рекао је да је питање пријема Приштине у Савет Европе прва битка с којом се Србија суочава, и да је тим поводом председник Александар Вучић послао писма лидерима у Европи, немачком канцелару Олафу Шолцу и председнику Француске Емануелу Макрону. Мали је додао да после тога следи борба у Генералној скупштини Уједињених нација око Сребренице.

Синиша Мали је, одговарајући на питања новинара о притисцима којима је Србија изложена, рекао да је притисак велики и да никада није видео већу забринутост код председника Србије Александра Вучића него последњих дана управо због притисака којима је земља изложена.

"Велики је притисак када је ситуација у региону у питању, односно Република Српска и Босна и Херцеговина, када је на крају крајева борба за права Срба на Косову и Метохији у питању. То су огромни притисци. Ја бих рекао никада већи", рекао је Мали.

Додао је да се глобална ситуација и глобални свет мењају, да нас очекују избори за Европски парламент, затим избори у Великој Британији на јесен, а у новембру и избори за председника у Америци.

"Све се мења, а никада већи притисак на Србију није био да се неке ствари ураде пре њих и да се неки компромиси направе, а, интересантно, увек на штету Србије и њених грађана. Једини који може да издржи то и да се избори да Србија остане и независна и самостална и суверена држава је управо Александар Вучић", оценио је Мали.

Додао је да Вучић има пуну подршку својих сарадника, а очигледно и од већине грађана Србије.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво