Читај ми!

Петковић: Османијева се служи лажима, не може да поднесе Вучићев успех у Паризу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је да се председница привремених приштинских институција Вјоса Османи служи "бруталним лажима" јер, како је навео, не може да поднесе успех председника Србије Александра Вучића у Паризу.

Петар Петковић је реаговао на изјаву Османијеве да су позиви на бојкот гласања 21. априла "дириговани из Београда"

"Кад не може да поднесе Вучићев успех у Паризу, Вјоса Османи се служи бруталним лажима. Како није видела притисак кад је Вучић позвао Србе с КиМ да потпишу петицију за смену лажних градоначелника? Чим је разоткривена Куртијева подметачина са референдумом, крив им је Вучић и СЛ", написао је Петковић на друштвеној мрежи Икс.

Српска листа је саопштила у понедељак да неће учествовати на гласању за смену градоначелника четири општине на Северу, уз тврдњу да њихов став деле и Срби на Северу.

На ту одлуку, како је рекао челник ове странке Златан Елек, утицали су немогући услови целог процеса за шта је окривио премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, наводећи да се он постарао да референдум не успе.

Елек је истакао да су за гласање за смену градоначелника 21. априла предвиђене немогуће процедуре и указао да ће то гласање бити одржано уз присуство камера, да бирачки спискови не осликавају реално стање на терену јер је број бирача несразмерно повећан и да, и ако би градоначелници били смењени, остају одборници Албанци.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво