Читај ми!

Макрон: Француска посвећена европској будућности Србије која се сада пише

Председник Француске Емануел Макрон поручио је, након састанка са председником Србије Александром Вучићем у Паризу, да је његова земља посвећена европској будућности Србије, која се сада пише.

“Француска је посвећена европској будућности Србије, будућности која се сада пише", навео је Емануел Макрон у објави на друштвеној мрежи Икс, коју је написао на француском и српском језику.

Макрон је синоћ, током заједничког обраћања са председником Србије Александром Вучићем који борави у дводневној посети Француској, рекао да Србија не сме да сумња да је њена будућност у Европској унији и поздравио ''врло јасне изборе'' које је Србија донела у последњим месецима и данима у геополитичким оквирима.

Макрон је дочекао председника Вучића у Јелисејској палати уз највише државне почасти и уз присуство Републиканске гарде.

Вучић је присуствовао свечаној вечери коју је у његову част приредио Макрон, након чега су два председника одржала састанак у четири ока.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку са председником Француске Емануелом Макроном указао на боље економске односе две земље и да је изразио очекивање да ће Француска пружити подршку Србији у свим сферама, првенствено када су у питању европски пут Србије и дијалог са Приштином.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се