Читај ми!

ПроГлас: Власт показала да не прихвата слободне изборе

Иницијатива ПроГлас саопштила је да поздравља одлуку парламентарне опозиције да поштени и слободни избори под постојећим условима нису могући.

ПроГлас је саопштио да минимални изборни услови подразумевају “ревизију бирачког списка, елементарни медијски плурализам на Јавном сервису и одржавање свих преосталих локалних избора у једном дану“.

“Одбијајући минималне изборне услове које су предложили коалиције Србија против насиља и НАДА, власт је показала да не прихвата слободне изборе који би омогућили равноправно учешће свих политичких актера и који би представљали истински израз народне воље“, наводи се у саопштењу ове иницијативе.

Сматрају да оваквим поступком власт продубљује политичку кризу у земљи насталу због, како кажу, нерегуларности на изборима од 17. децембра 2023. године. Тим изборним нерегуларностима сведочила је и домаћа и међународна јавност, додаје се у саопштењу.

“ПроГлас позива све политичке актере, групе грађана и појединце да се укључе у борбу за слободне и демократске изборе“, закључује ова иницијатива.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије