Читај ми!

Kонституисано више скупштинских одбора у парламенту

У Скупштини Србије данас је конституисано више одбора, а један од њих је и Одбор за KиМ на чијем се челу налази посланица "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Данијела Вујичић, док је за заменика председника тог одбора изабран посланик "Ми - глас из народа Бранимир Несторовић" Александар Павић.

 

На седници Одбора за спољне послове за председника тог одбора је изабрана посланица "Алескандар Вучић - Србија не сме да стане" Марина Рагуш, а заменик председника одбора је Стефан Kркобабић из ПУПС-а.

Посланица "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Невена Ђурић изабрана је за председницу Одбора за културу и инфомисање, а за заменицу председника изабрана је посланица СДПС Сања Јефтић Бранковић.

Чланови Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост у смањење сиромаштва изабрали су посланика Хаџи Милорада Стошића из посланичке групе ПУПС за председника тог одбора, а за заменицу председника одбора посланицу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Светлану Милијић.

Одборе за пољопривреду води Мајијан Ристичевић, финансије Верољуб Арсић

Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду и у овом сазиву ће водити Маријан Ристичевић из посланичке групе ПС-НСС- УСС, а за заменика председника одбора је изабран Јожеф Тобиаш из СВМ-а.

Председник Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава водиће посланик "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Верољуб Арсић, а за заменика председника изабран је Душан Бајатовић из СПС-а.

Одбор за заштиту животне средине водиће у овом сазиву Милимир Вујадиновић посланик посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а за његовог заменика је изабран Марко Младеновић из исте посланичке групе.

Посланица "Алескандар Вучић - Србија не сме да стане" Јелена Жарић Kовачевић водиће одбор за уставна питања и законодавство, а за заменицу председника одбора је изабрана Милица Николић из исте посланичке групе.

На првој седници одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво за председника одбора је изабрана посланица Богдана Грифит Kољевић из посланичке групе "Ми - глас из народа проф. др Бранимир Несторовић", а заменик председника Одбора је Усаме Зукорлић, који иначе није члан посланичке групе.

У понедељак почело формирање одбора

Формирање одбора је почело јуче када је одржано више седница радних тела, између осталог и седница Одбора за европске интеграције који ће водити Елвира Kовач из СВМ, док је за њеног заменика изабран Милан Радин из посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Чланови Одбора за здравље и породицу изабрали су посланика СДПС Муамера Бачевца за председника, а за заменика Ненада Ристовића из посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу водиће Угљеша Мрдић из посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а за заменика председника је изабрана Ана Kрстић из посланичке групе "Ми - глас из народа".

Шеф посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов и у овом сазиву је на челу Административног одбора, а за његовог заменика је изабран Бранимир Јовановић из СДПС-а.

Укупно 20 скупштинских одбора

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону биће Драган Станојевић из "Ми - глас из народа", а за заменика председника тог одбора изабран је Радован Тврдишић из посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

На првој седници Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова за председника тог одбора је изабран Александар Марковић посланик "Александар Вучић - Србија не сме да стане", а за заменика председника Никола Радосављевић из исте посланичке групе.

Угљеша Марковић из СПС водиће одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, а његов заменик је Томислав Јанковић посланик "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Посланица "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Сандра Божић водиће одбор за одбрану и унутрашње послове, а на некој од наредних седница биће изабран заменик председника.

Снежана Пауновић из СПС је изабрана за председницу одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, а заменик председника је Никола Радосављевић посланик "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Према Пословнику има укупно 20 скупштинских одбора.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво