Божић председница Одбора за одбрану и унутрашње послове, Јованов шеф Одбора за административна питања

Посланица са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Сандра Божић изабрана је за председницу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, док је за председника Одбора за административна питања изабран посланик исте листе Миленко Јованов.

Сандра Божић је на седници навела да је геополитичка ситуација дискутабилна и тешка, да има изазова, те оценила да ће у наредном периоду то сигурно бити једна од тема.

Божићева је изразила и задовољство, јер међу члановима одбора има оних који су провели свој радни век у систему одбране.

Сандру Божић је званично за председницу одбора предложила посланица Јединствене Србије Марија Јевђић која је указала да је потпредседница Народне скупштине посвећена свом послу, као и да је сигурна да ће одлично водити овај одбор који контролише рад свих агенција за безбедност, МУП-а и Министарства одбране.

Посланица са листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Биљана Пантић Пиља је на питање опозиционе посланице из Народног покрета Србије Славице Радовановић које су референце Божићеве да води овај одбор, указала да су чланови одбора посланици и да је председник одбора политичка функција, те да нигде не пише да на том месту треба да буде припадник војске или полиције.

Јованов на челу Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

С друге стране, на данашњој седници Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања за председника тог тела изабран је шеф посланичке групе "Александар Вучић - Србије не сме да стане" Миленко Јованов, а за његовог заменика посланик СДПС Бранимир Јовановић.

Јованов је по избору за председника скупштинског одбора одмах заказао нову седницу на којој су усвојене оставке посланика "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Милоша Вучевића и Николе Селаковића.

Оставке на посланичка места су поднели и Марија Војиновић (коалиција НАДА), Славица Шкрбић (коалиција НАДА) и Предраг Бандић (Александар Вучић - Србија не сме да стане), а Јованов је објаснио да су оставке оверене код надлежног државног органа.

Чланови одбора су данас усвојили захтев посланика “Александар Вучић-Србија не сме да стане“ Хаџи Милорада Стошића за остваривање права на закуп стана у Београду и за накнаду за одвојени живот од породице.

Одбор је усвојио и захтев посланика "Србија против насиља" Слободана Илића за остваривање права на закуп стана у Београду.

Месечна накнада за закуп стана износи 35.000 динара, а накнада за одвојени живот од породице износи 40 одсто просечне зараде по запосленом у привреди према последњем објављеном податку Републичког завода за статистику на дан исплате.

Административни одбор је усвојио и предлог председника Народне скупштине Ане Брнабић да за шефа кабинета буде именован Милош Поповић.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво