Читај ми!

Брнабић: Србија не блефира, ако Савет Европе прекрши статут, нећемо бити део тог лицемерја

Председница Скупштине Ана Брнабић реаговала је на изјаве известиоца ЕП за Косово Виоле фон Крамон да Србија блефира да ће иступити из Савета Европе уколико Приштина постане члан те организације.

Србија не блефира и не треба да буде део лицемерја и шараде уколико Приштина буде примљена у Савет Европе, саопштила је на Иксу нова председница Скупштине Ана Брнабић, поводом изјаве посланице Европског парламента и сталног известиоца за Косово Виоле фон Крамон.

Брнабић је истакла да је Фон Крамон отворено лагала о формирању Заједнице српских општина, која је окосница Бриселског споразума. 

"Коначно – шта говори против чланства Косова* у СЕ? Лако. Оно што је најважније - чињеница да, у складу са међународним правом, Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244, Косово и Метохија је аутономна покрајина Србије, а не `европска држава`", наводи Брнабић.

Председница скупштине додаје да је поред тога чињеница и да су европски (и други) партнери Србије у више наврата, јавно и сасвим експлицитно истакли да је формирање ЗСО апсолутни предуслов за било какву даљу дискусију о приступу Приштине или било којем другом сличном питању.

"Да ли су наши европски партнери (и други) лагали", упитала је на крају објаве Брнабић.

Председник Александар Вучић је раније изјавио да постоји могућност да Србија изађе из Савета Европе и да би пријем Приштине у ту организацију дефакто представљао избацивање Србије.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво