Читај ми!

Савет за националну безбедност: Нема сазнања да Србији прети терористички акт

Одржана је ванредна седница Савета за националну безбедност коју је заказао председник Србије Александар Вучић у згради Генералног секретаријата председника Републике. Нема непосредних сазнања да Србији прети терористички акт, изјавио је шеф дипломатије Ивица Дачић.

Министар спољних послова и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић рекао је након ванредне седнице Савета за националну безбедност да нема непосредних сазнања да Србији прети терористички напад и да је ситуација по питању безбедности стабилна.

"Без обзира на све изазове са којима смо се суочили, имајући у виду и ситуацију у региону, на Косову и Метохији, и терористички акт у Москви и разне сукобе које постоје широм света, безбедносна ситуација у Србији је стабилна", рекао је Дачић на конференцији за медије.

Он је додао да МУП, Војска Србије и све друге безбедносне службе предузимају све мере опреза и превентивне радње како бисмо спречили сваку могућност терористичког акта или узнемиравање јавног реда и мира уз опасност за животе људи.

Указао је и да нема наших држављања на списку погинулих и повређених  у терористичком акту у Москви. 

"Постоји информација да је један наш држављанин био присутан на том догађају, реч је о културном догађају", рекао је Дачић.

Одговарајући на питања новинара о најављеним догађајима на отвореном у нашој земљи, Дачић је рекао да ће се тиме бавити Министарство унутрашњих послова и да ће неки скупови бити одржани, а неки вероватно неће.

Што се тиче пријатељске фудбалске утакмице између Црвене звезде и Зенита, рекао је за сада остаје оно што је и синоћ речено, тј. да ће ова утакмица бити одиграна.

Седници Савета за националну безбедност присуствовали су највиши државни званичници, припадници безбедносних служби и Војске Србије.

Између осталих, седници су присуствовали председница Народне скупштине Ана Брнабић, министар спољних послова и први потпредседник Владе Ивица Дачић, министар одбране Милош Вучевић, министар унутрашњих послова Братислав Гашић, министарка правде Маја Поповић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Србије Александар Вучић је у синоћном разговору за ТВ Прва рекао да има више разлога за одржавање седнице Савета за националну безбедност, а да је терористички напад у Москви непосредни повод.

Нагласио је да је Србија једна од најбезбеднијих земаља на свету и да ће се предузети мере ради што веће безбедности. Поручио је и да Србија неће срљати у ратне сукобе иако неки желе да нас увуку у рат.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво