Читај ми!

Звезда води против Зенита у Београду, појачане мере безбедности и минут ћутања за страдале у Москви

Фудбалери Црвене звезде играју пријатељски сусрет против Зенита на свом терену. Утакмица на стадиону "Рајко Митић" почела је минутом ћутања у знак одавања почасти настрадалима у терористичком нападу који се десио у петак увече у околини Москве.

Звезда води против Зенита у Београду, појачане мере безбедности и минут ћутања за страдале у Москви Звезда води против Зенита у Београду, појачане мере безбедности и минут ћутања за страдале у Москви

Шампионски тимови националних лига Србије и Русије, Звезда и Зенит, играју пријатељски дуел у Београду. Меч се одиграва дан након терористичког напада у тржном центру "Крокус сити" у Москви.

Вођство Звезди доноси млади Никола Кнежевић у 82. минуту.

Испред стадиона "Рајко Митић" на снази су изузетно високе безбедносне мере. Велики број наоружаних полицајаца је испред стадиона који је прилично добро попуњен.

Председник Србије Александар Вучић присуствује мечу заједно са млађим сином Вуканом.

"ФК Црвена звезда изражава најдубље саучешће породицама страдалих у великој трагедији која се догодила у Москви. Наше мисли су уз све повређене и молимо се за њихов опоравак", објавили су црвено-бели.

Црвена звезда и Зенит су први међусобни дуел одиграли 16. септембра 2004. године у оквиру првог кола Купа Уефа. Резултат у Русији био је 4:0, а реванш у Београду завршен је победом гостију од 2:1. Једини гол за Звезду постигао је Марко Пантелић. 

Звезда и Зенит су се састали још пет пута, а црвено-бели су два пута били бољи од ривала из Санкт Петербурга 2019. и 2023. године на "Пари купу" пред почетак актуелне сезоне.

Лидери Суперлиге и Премијер лиге

Црвена звезда је лидер Суперлиге Србије са 65 бодова. На 26 одиграних утакмица остварили су 21 победу, два пута су одиграли нерешено и три пута уписали пораз. Црвено-бели су најефикаснији тим српског шампионата са гол-раликом 67:22. Изабраници Владана Милојевића се налазе у одличној форми и под његовим вођством екипа није уписала ниједан пораз у пролећном делу шампионата.

У последњем мечу националног такмичења, Звезда је била убедљива против Радничког изу Крагујевца резултатом 5:0.

С друге стране, Зенит је првопласирани тим у Премијер лиги Русије са 40 бодова, једним више од Краснодара. На 20 мечева тим из Санкт Петербурга је победио на 12 утакмица, а имају и четири ремија и исти број пораза.

Руска екипа има гол-разлику од 39:18. Зенит има најефикаснији напад у Русији, док са друге стране Краснодар има један мање примљен гол.

Пред меч за Црвеном звездом, екипа тренера Сергеја Семака је победила Динамо из Москве на свом терену са 2:0 у оквиру Купа Русије.

Кержаков на голу и Ераковић у одбрани

Зенит најчешће наступа у формацији 4-3-3. На голу тима прва опција је искусни тридесетседмогодишњи Михаил Кержаков, а резервна опција је Денис Адамов.

У последној линији штоперски тандем чине некадашњи Звездин фудбалер  Страхиња Ераковић и Бразилац Нино. Десни бек је Марио Фернандес, а леви Даглас Сантос, који је и капитен екипе.

Окосницу везног реда чине фудбалери из Јужне Америке, тројац на средини терена су Колумбијац Вилмар Бариос и Бразилци Клаудињо и Вендел. Брзоноги крилни играчи су Артур, на десном, а на левом крилу је Андреј Мостовој.

На позицији центарфора најчешће игра Матео Кашијеира, најбољи стрелац Зенита са првенствених 15 голова.

Неки од играча који неретко мечеве почињу с клупе су: Родригао, Дмитриј Васиљев, Александар Коваленко, Александар Ерохин, Педро, Густаво Мантуан, Вилсон Исидор, Иван Сергејев.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво