Читај ми!

Вучић: Честитам Ани, тежак посао је пред њом; нико ми неће одређивати да ли ћу честитати Путину

Председник Србије Александар Вучић честитао је из Брисела председници Скупштине Србије Ани Брнабић на избору и додао да је тежак посао пред њом.

Председник Србије Александар Вучић је, коментаришући тродневну расправу о избору за председника парламента, рекао да није могао све да гледа, али да је видео да је било оних који су насртали на председавајућег Стојана Раденовића и да су га вређали због година.

"Срамота ме је да изговорим ту реч једног који је вређао Стојана Раденовића због година, који, не само да отац може да му буде, већ је толико пута паметнији и образованији од њега да је срамота да му се овај уопште обраћа без дубоког наклона и огромног поштовања", рекао је Вучић.

На питање новинара о београдским изборима и тврдњама опозиције о изборним манипулацијама, Вучић је запитао зашто не журе на изборе ако сматрају да их је неко покрао.

"А изгледа да им се не жури. Сутра ћу да вам саопштити и нове податке, пошто разлика више није само пет одсто, као што је била. Сад је разлика значајно већа. Још мало да украду тоалет папира, још мало европских резолуција и ићи ће на двоструку разлику", поручио је Вучић.

"Разговарао сам са Макроном о великом броју тема, ускоро идем у Париз"

У изјави новинарима у Бриселу, где учествује на првом глобалном Самиту о нуклеарној енергији, председник Србије Александар Вучић изјавио је да је имао низ састанака са светским званичницима.

Навео је да је са француским председником Емануелом Макроном опсежно разговарао о великом броју тема, као и да ће ускоро посетити Париз.

Председник Вучић је рекао да је са француским председником Емануелом Макроном разговарао о свим геополитичким питањима.

"Говорили смо и о Украјини наравно, и о његовим изјавама. Говорили смо о нашим задацима на европском путу, говорили смо о буквално свим питањима наше билатералне сарадње и његове могуће посете, али прво ћу ја да одем у Париз", рекао је Вучић.

Он је додао да је разговарао и са мађарским премијером Виктором Орбаном о великом броју тема, али да не може јавно о свему да говори о разговорима са Макроном и Орбаном.

Вучић о Путину: Честитаћу коме хоћу, нисам слуга било чији

На констатацију новинара да су му многи замерили што је честитао руском председнику Владимиру Путину победу на изборима у Русији, Вучић је одговорио да је он председник Републике и да понаша у складу са нормама међународног јавног права, поштујући друге земље.

"Честитаћу коме ја хоћу у најбољем интересу Републике Србије и увек штитећи интересе Републике Србије. И то је мој посао и то ћу наставити да радим. Ја нисам слуга било чији, волим своју земљу највише на свету", рекао је Вучић.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво