Читај ми!

Представници СНС-а обавестили Вучића да имају већину за састав Владе, СПС за наставак сарадње

На Андрићевом венцу настављeне су консултације о мандатару за састав нове владе. Председник СНС-а Милош Вучевић саопштио је да су представници листе "Србија не сме да стане" обавестили председника Александра Вучића да имају већину за састав нове владе. Носилац листе "Ивица Дачић – премијер Србије" изјавио је да је та листа спремна за наставак сарадње са СНС-ом.

Консултације са представницима листе "Ивица Дачић – Премијер Србије" најављене су за 10 часова, а са представницима листе "Србија не сме да стане" у 12.30, најављено је из Службе за информисање председника Републике.

Председник Вучић је започео консултације о мандатару за састав нове владе у понедељак, 26. фебруара, разговорима са представницима листе "Политичка борба Албанаца се наставља – Шаип Камбери" и "Руска странка – Слободан Николић".

Наредног дана обавио је разговоре с представницима листе Савеза војвођанских Мађара, као и с представницима листе "Усаме Зукорлић – Уједињени за правду – Странка правде и помирења – Бошњаци Санџака – Томислав Жигманов – Демократски савез Хрвата у Војводини".

Вучић је 1. марта имао консултације о кандидату за председника Владе с представницима изборне листе ”Ми – глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић”.

Представници листе "Србија против насиља" најавили су да неће ићи на консултације о мандатару.

Председник предлаже Скупштини кандидата за председника Владе пошто саслуша мишљење представника изборних листа које су прешле цензус и предлаже оног кандидата који може да обезбеди већину за избор владе.

После избора 17. децембра, укупно је 10 изборних листа прешло цензус.

петак, 12. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво