Читај ми!

Дачић најоштрије осудио изјаву Грлић Радмана, упутиће Хрватској протестну ноту

Министарство спољних послова Србије најоштрије је осудило изјаву хрватског министра спољних послова Гордана Грлић Радмана и упутиће Хрватској протестну ноту.

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман је јуче, гостујући на хрватској Н1, изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи "на којој ће столици да седи", додајући ''да је неудобно седети на две столице''.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић најоштрије је осудио изјаву хрватског министра.

 "У Хрватској се систематски годинама уназад гради атмосфера мржње према Србији и српском народу. Само један од таквих примера је изјава хрватског министра спољних послова Грлић Радмана, којом напада Србију и председника Александра Вучића", рекао је Дачић.

Истакао је да нико нема право, а понајмање Хрватска, да дели лекције и брутално се меша у унутрашње ствари Србије. 

Србија је, каже Дачић, земља која води суверену и независну спољну политику, која је у интересу искључиво наших грађана и нашег народа.

"Србија и Вучић нису ничији трабанти. Хрватски министар није научио лекције из историје, па заборавља, или би желео да се заборави, да је Хрватска била највернији трабант Аустроугарске и нацистичке Немачке, са Независном Државом Хрватском, која се борила чак и после Хитлеровог самоубиства, све до 15. маја, шест дана после капитулације Немачке. Били су као трабанти већи нацисти од нациста", рекао је Дачић.

Ми смо, истиче Дачић, слуге само Србије и наших грађана.

Председник Вучић навео је јуче да се хрватски министар не само брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ "по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије".

субота, 13. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво