Хрватско министарство одбaцило наводе из протестне ноте српског МСП

Министарство спољних и европских послова Хрватске одбацило је наводе из протестне ноте Министарства спољних послова Србије да је изјава шефа хрватске дипломатије Гордана Грлић Радмана мешање у унутрашња питања Србије.

Из Министарства спољних послова Хрватске наводе да је Грлић Радман констатовао чињеницу о неусклађивању Србије са спољном и безбедносном политиком ЕУ из угла сукоба у Украјини, преноси загребачки Вечерњи лист.

"Овакве изјаве из Србије још једном показују свесно и институционално негирање чињеница о природи догађаја у Украјини, односно стварни став Србије према томе", навели су из ресора Грлић Радмана.

Додали су и да европска породица има своје вредности које укључују и поштовање међународног поретка, а који је, истичу, Русија нарушила.

"Као што смо већ истицали, не може се бити кандидат за чланство у ЕУ и користити све добробити тога, а притом непринципијелно и прорачунато избегавати осуду Русије и политику ЕУ у вези с тим", наводи се у саопштењу које није објављено на званичном сајту Министарства.

Министарство спољних послова Србије упутило је раније протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом изјава хрватског шефа дипломатије упућених против председника Србије Александра Вучића и Србије у целини.

среда, 17. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво