Читај ми!

Брнабић: Влада спремна да подржи иницијативе за бољи положај уметника

Влада је спремна да подржи иницијативе које ће допринети бољем положају уметника и запослених, као и унапређењу културног живота у Србији рекла је премијерка Ана Брнабић. Председница Владе разговарала је са делегацијама Београдске филхарминије и Српског народног позоришта. Министарство кулутре требало би да формира Радну групу која ће израдити план и стратегију за системско повећање зарада запослених у институцијама културе.

Влада је спремна да подржи иницијативе које ће допринети бољем положају уметника и запослених, као и унапређењу културног живота у Србији рекла је премијерка Ана Брнабић после одвојених разговора са делегацијама Беогадске филхармоније и Српског народног позоришта.

Како је саопштено из кабинета премијерке, било је речи о томе да би на предстојећој седници Владе требало да буде формирана Радна група Министарства културе, која ће имати задатак израду плана и стратегије за системско повећање зарада свих запослених у институцијама културе у Србији.

Брнабић је истакла значај сектора културе и улогу Владе у подршци уметницима и институцијама културе.

Договорено је да се састанци у овом формату наставе у наредном периоду, већ наредне недеље, како би се успоставио редован дијалог посредством којег би се брзо и ефикасно решавала сва отворена питања.

Брнабић је истакла да су врата Владе Србије увек отворена и да ће се наставити сарадњу и редовне састанке како би се пронашла најбоља решења за унапређење сектора културе и подршку уметницима у Србији.

Музичари Београдске филгармоније и СНП-а су раније прочитали отворена писма публици у којима су се пожалили на услове рада.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије