Читај ми!

Брнабић: Влада спремна да подржи иницијативе за бољи положај уметника

Влада је спремна да подржи иницијативе које ће допринети бољем положају уметника и запослених, као и унапређењу културног живота у Србији рекла је премијерка Ана Брнабић. Председница Владе разговарала је са делегацијама Београдске филхарминије и Српског народног позоришта. Министарство кулутре требало би да формира Радну групу која ће израдити план и стратегију за системско повећање зарада запослених у институцијама културе.

Влада је спремна да подржи иницијативе које ће допринети бољем положају уметника и запослених, као и унапређењу културног живота у Србији рекла је премијерка Ана Брнабић после одвојених разговора са делегацијама Беогадске филхармоније и Српског народног позоришта.

Како је саопштено из кабинета премијерке, било је речи о томе да би на предстојећој седници Владе требало да буде формирана Радна група Министарства културе, која ће имати задатак израду плана и стратегије за системско повећање зарада свих запослених у институцијама културе у Србији.

Брнабић је истакла значај сектора културе и улогу Владе у подршци уметницима и институцијама културе.

Договорено је да се састанци у овом формату наставе у наредном периоду, већ наредне недеље, како би се успоставио редован дијалог посредством којег би се брзо и ефикасно решавала сва отворена питања.

Брнабић је истакла да су врата Владе Србије увек отворена и да ће се наставити сарадњу и редовне састанке како би се пронашла најбоља решења за унапређење сектора културе и подршку уметницима у Србији.

Музичари Београдске филгармоније и СНП-а су раније прочитали отворена писма публици у којима су се пожалили на услове рада.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво