Читај ми!

Лајчак: Нормализација односа Београда и Приштине кључна за напредак Западног Балкана

Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак поручио је на Минхенској конференцији о безбедности да је нормализација односа кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак Западног Баллана ка ЕУ. Са председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс разговарао је о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.

Мирослав Лајчак је саопштио да је учествовао на панелу у оквиру Минхенске конференције на коме је било речи о будућности Западног Балкана.

"О кључној важности нормализације односа Косова и Србије синоћ сам говорио на панел дискусији о будућности Западног Балкана. Нормализација је кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак ка ЕУ", написао Лајчак на платформи Икс.

Разговори са Алишом Кернс 

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине разговарао је са посланицом и председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.

"Имао сам детаљну и добру дискусију са Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану, посебно о нормализацији дијалога, као и о дешавањима у Босни и Херцеговини. Ценим њену заинтересованост и посвећеност да подржи демократски напредак у региону", навео је Лајчак на платформи Икс.

Лајчак и Кернс састали су се на маргинама Минхенске безбедносне конференције.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво