Читај ми!

Лајчак: Нормализација односа Београда и Приштине кључна за напредак Западног Балкана

Специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак поручио је на Минхенској конференцији о безбедности да је нормализација односа кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак Западног Баллана ка ЕУ. Са председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс разговарао је о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.

Мирослав Лајчак је саопштио да је учествовао на панелу у оквиру Минхенске конференције на коме је било речи о будућности Западног Балкана.

"О кључној важности нормализације односа Косова и Србије синоћ сам говорио на панел дискусији о будућности Западног Балкана. Нормализација је кључна за регионалну стабилност, просперитет, развој и напредак ка ЕУ", написао Лајчак на платформи Икс.

Разговори са Алишом Кернс 

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине разговарао је са посланицом и председницом Одбора за спољне послове британског парламента Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану и дијалогу између Београда и Приштине.

"Имао сам детаљну и добру дискусију са Алишом Кернс о ситуацији на Западном Балкану, посебно о нормализацији дијалога, као и о дешавањима у Босни и Херцеговини. Ценим њену заинтересованост и посвећеност да подржи демократски напредак у региону", навео је Лајчак на платформи Икс.

Лајчак и Кернс састали су се на маргинама Минхенске безбедносне конференције.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара