Читај ми!

Вучевић: Курти ствара немогуће услове за опстанак Срба на КиМ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић каже да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти ствара немогуће услове за опстанак Срба на Косову и Метохији и да наставља да ради на тој агенди. Министар истиче да увођење обавезног војног рока није директно повезано са КиМ, већ са одбраном и заштитом државе.

Милош Вучевић је, гостујући на телевизији Прва, оценио да је ситуација на Косову и Метохији врло тешка, истичући да је заблуда да је Аљбин Курти суспендовао одлуку о забрани динара.

"Курти је чак рекао нешто што звучи као ругање - нисам забранио динар, само не смете ништа да купујете, не смете га користити. Врло је креативан у том терору који спроводи над Србима. Он ствара немогуће услове за опстанак Срба на Косову и Метохији", истакао је Вучевић.

Нагласио је да је Куртијева агенда да Срби не могу да опстану на Косову и Метохији и да ће наставити да ради на свом плану.

Много нас муке чека око Косова и Метохије, пре свега за наш народ на Косову и Метохији, истиче Вучевић.

Говорећи о увођењу обавезног војног рока, министар је рекао да то није директно повезано са Косовом и Метохијом, већ са одбраном и заштитом државе.

"Није се неко одлучио да иде у рат, па му сада треба додатна војска. Ми морамо да разумемо шта је оно што нас чека у будућем времену и чињеницу да ми сваке године губимо 60 хиљада људи који су били у резервном саставу Војске Србије зато што испуњавају године живота када излазе из евиденције, дешавају се смртни случајеви, све оно што живот доноси, а добијамо 1.500 нових војника који се јављају на добровољном служењу војног рока", каже Вучевић.

Коментаришући планове у вези са формирањем Покрета за народ и државу, који је најавио председник Александар Вучић, Вучевић је рекао да се очекују разговори са свима који Србију виде као слободну и независну државу.

"Са различитим политичким странкама, групама, појединцима, удружењима грађана. Свима онима који воле пре свега Србију, за које је Србија слободна и независна држава, суверена, која доноси сопствене одлуке, односно одлуке у сопственом интересу, државном, народном и националном, могу и треба да буду део тог покрета, односно да буду део разговора који ће нас водити ка стварању покрета", рекао је Вучевић.

петак, 21. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије