Брнабић: Седница СБ УН и даља борба за наш народ на КиМ неће бити лаке

Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће Србија због најновијих догађаја на КиМ захтевати одржавање седнице Савета безбедности УН и навела да опозиција и опозициони медији у Србији за ситуацију окривљују председника Александра Вучића, а аболирају Аљбина Куртија, коме је главни циљ етничко чишћење на КиМ.

Седница Савета безбедности и даља борба за наш народна КиМ неће бити лаке и ја могу да разумем шта ради Курти, али не могу да схватим зашто нема оштрије реакције међународне заједнице, рекла је премијерка Ана Брнабић на ТВ Прва. 

"Посебно ме забрињава што у Београду и централној Србији постоје одређене политичке опције и медији који се труде да покушаје етничког чишћења КиМ искористе за борбу против Александра Вучића. Такође, и да сваки пут када Курти уради нешто овако и доведе до даље ескалације то искористе да са једне стране аболирају потезе Куртија да би за то оптужили Александа Вучића", рекла је Брнабићева. 

Истакла је да је синоћ морала да реагује на, како је рекла, бруталне и непатворене лажи које шире Шолакови медији који, како је навела, доводе разне аналитичаре и дипломате који аболирају Куртија и оптужују Вучића и говоре да је ово што се дешава део Охридског споразума.

"Сви у Европској унији су рекли да ово никада није било ни предмет консултација, а камоли да је нешто договорено", рекла је Брнабићева и додала да укидање динара на Косову и Метохији није разматрано у дијалогу.

Према њеним речима, опозиција у Београду и опозициони медији не само да оптужују Београд и председника Србије Александра Вучића, већ аболирају Аљбина Куртија.

"То не ради ни Немачка, ни Америка, ни Велика Британија, нико у свету, само наша, нажалост наша опозиција и наши опозициони медији", рекла је Брнабићева.

петак, 21. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије