Петиције за смену председника општина на северу КиМ достављене ЦИК-у

Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини примила је петиције грађана за смену председника општина на северу КиМ албанске националности, изабраних мимо сагласности Срба, који чине већину на становништва на том подручју.

Председавајући ЦИК-а Крешник Радонићи рекао је да је број потписа велики, као и да је потребно време за њихову верификацију.

"Потврђујем да смо добили петицију из четири општине. Има их велики број и званичницима треба времена да их провере", рекао је Радонићи на редовној седници ЦИК-а, преносе медији на албанском.

Додају да након што петиције са потписима бирача буду проверене, следећи корак је организација гласања за разрешење председника, које се мора одржати у року од 45 дана.

Резултат овог гласања се затим шаље председници у Приштини Вјоси Османи, која има законски рок од 30 до 45 дана да распише ванредне изборе у четири општине на северу КиМ.

Премијер Аљбин Курти изјавио је претходно да избори у општинама са српском већином на северу, могу бити одржани у наредних неколико месеци.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво