Петиције за смену председника општина на северу КиМ достављене ЦИК-у

Централна изборна комисија (ЦИК) у Приштини примила је петиције грађана за смену председника општина на северу КиМ албанске националности, изабраних мимо сагласности Срба, који чине већину на становништва на том подручју.

Председавајући ЦИК-а Крешник Радонићи рекао је да је број потписа велики, као и да је потребно време за њихову верификацију.

"Потврђујем да смо добили петицију из четири општине. Има их велики број и званичницима треба времена да их провере", рекао је Радонићи на редовној седници ЦИК-а, преносе медији на албанском.

Додају да након што петиције са потписима бирача буду проверене, следећи корак је организација гласања за разрешење председника, које се мора одржати у року од 45 дана.

Резултат овог гласања се затим шаље председници у Приштини Вјоси Османи, која има законски рок од 30 до 45 дана да распише ванредне изборе у четири општине на северу КиМ.

Премијер Аљбин Курти изјавио је претходно да избори у општинама са српском већином на северу, могу бити одржани у наредних неколико месеци.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара