Вучић у Скопљу: Србија отворена за све идеје поводом заједничког регионалног тржишта

У Скопљу је одржан самит "Западни Балкан и Европска унија", коме је присуствовао и председник Србије Aлександар Вучић. Потписана су два протокола - Протокол о спровођењу споразума о условима за слободан приступ тржишту рада на Западном Балкану и Протокол о повезивању шеме електронске идентификације грађана Западног Балкана.

Председник Александар Вучић учествовао је на Самиту "Западни Балкан и Европска унија" у Скопљу.

Домаћин скупа био је премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, а осим председника Србије, присуствововали су и премијер Албаније Еди Рама, премијер Црне Горе Милојко Спајић, министар финансија и трезора БиХ Срђан Амиџић, као и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

У Скопљу се говорило о резултатима које су постигле државе Западног Балкана и предусловима које су испуниле како би могле да троше европски новац.

Скупу је присуствовао и помоћник америчког државног секретара Џејмс О'Брајeн, али и представници међународних финансијских институција.

Ту су били и представници регионалних иницијатива, попут Цефте, јер је најављено формирање заједничког тржишта Западног Балкана, што је један од предуслова за чланство у Европској унији.

 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара