Одложен почетак суђења Србима оптуженим за напад на канцеларију изборне комисије у Митровици

Због недостављања комплетних оптужних списа на српском језику, у Основном суду у Приштини одложено је почетно суђење за више Срба са севера Косова и Метохије који су оптужени за наводни тероризам. Осумњичени су за напад на канцеларију Општинске изборне комисије у Северној Митровици 2023. године.

Одлагање изјашњавања оптужених М. М., Д. П., А. В. и М. В., по наводима оптужнице, затражили су њихови браниоци, указујући да су од тужилаштва добили непотпуну документацију на српском језику.

Четворо Срба обухваћено је једном оптужницом, али је њиховим браниоцима она достављена селективно, уочи почетка данашњег рочишта. 

"Мој први утисак је да је тужилац прилично паушално навео дискурзив оптужнице. Оно што сам прочитао из образложења су, према мом мишљењу, такође ствари које не представљају релевантне доказе", каже Љубомир Пантовић, бранилац Д. П. 

М. М. је међу оптуженима једини и даље у притвору, док се остали бране са слободе.

Адвокат Предраг Миљковић захтевао је од суда да се његовом брањенику М. М. промени мера из судског у кућни притвор, уз јемство у висини од 30.000 евра. 

"Сматрам да ћемо убедити суд и тужилаштво да се брањеник неће одати бекству и да ће бити присутан током целог поступка. Спреман је да се суочи са свим оптужбама", истиче Миљковић. 

Наредно рочиште заказано је за 30. јануар, до када из тужилаштва треба да преведу комплетну документацију.

Преостали оптужени бивши су припадници косовске полиције.

Четворо Срба из Косовске Митровице тужилаштво терети за наводно учешће у "терористичком нападу" на канцеларије Општинске изборне комисије у Северној Митровици 2023.

"Окривљени М. М., А. В., Д. П. и М. В., са још неидентификованим лицима, извршили су терористички напад бацивши две ручне и две шок-бомбе у правцу поменуте високе службе (ЦИК), у ком случају је експлодирала једна граната и две шок-бомбе, при чему су причињени значајни материјални губици и озбиљно угрожени животи службеника ЦИК-а и полицајаца", наводи се у делу оптужнице објављеном у децембру прошле године.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара