Читај ми!

Петковић: Одбијање захтева за смену градоначника на северу наставак терора над Србима

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да су власти у Приштини показале да их не занима деескалација и нормализација ситуације на северу Космета, тиме што су њени представници у Kосовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану одбили да приме грађанску иницијативу за смену албанских градоначелника.

Петар Петковић истакао је да су приштинске власти, на челу са Аљбином Kуртијем, јасно показале да их не занима никаква деескалација и нормализација ситуације у четири општине на северу KиМ, што је један од главних захтева Београда али и ЕУ, већ да је "Kуртијева намера наставак терора над српским народом". 

"Управо у томе лежи разлог због чега су албански представници у општинама у Kосовској Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану одбили да приме образложену грађанску иницијативу за смену лажних и нелегитимних градоначелника, а коју су грађани поднели стриктно поштујући административно упутство које је израдила сама Приштина", рекао је Петковић.

Према његовим речима, грађане који су у просторијама општине Звечану насељу Липа, "покушали да иницијативу уруче такозваном председавајућем Скупштине општине, полиција је испитивала, претресала и легитимисала дужи временски период, са јасним циљем застрашивања, не би ли одустали од својих захтева".

"Све ово говори у прилог чињеници да Kурти, не само да крши сва права Срба на KиМ, већ крши и сопствене прописе које доноси, када је потребно додатно обесправити и малтретирати српски народ и јужно и северно од Ибра", навео је Петковић, преноси се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Петковић напомиње да одбијање Приштине да "прихвати захтев грађана за опозив лажних градоначелника јасно показује да се Kурти све време служио триковима, у намерама да обмане ЕУ, али и да заустави процес смене нелегитимних албанских локалних органа власти на северу".

среда, 21. фебруар 2024.
8° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво