Читај ми!

Вучић: Неће нас натерати да признамо самопроглашену независност Косова

Председник Александар Вучић изјавио је да следе тешке недеље и месеци, јер је циљ међународне заједнице да Србију приморају, на један или други начин, убацујући је у одређени правни оквир, да призна независност тзв. Косова, на шта, како је рекао, неће пристати.

Александар Вучић је навео да ће Србија претрпети много притисака и указао да се све време суочава не само са двоструким стандардима већ и са лицемерјем.

"Зато су Албанце ставили као под санкције, које и нису толико озбиљне, а тиме заправо уцењују Србију, јер имамо шта да изгубимо", рекао је Вучић новинарима након што је примио ђаке са КиМ.

Коментаришући што ће начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић сутра разговарати са командантом Кфора о безбедности на КиМ, Вучић је рекао да не мисли да ће тема тог разговора бити било шта више од тога, јер и нема о чему другом да се говори.

Рекао је да се Србија све време суочава не само са двоструким стандардима већ са безобзирно лицемерним понашањем.

"Кфор и НАТО се с правом позивају на Резолуцију 1244 и они свој мандат црпе из тог документа, али када их питате за друге норме из те исте резолуције, кажу нам – не гледајте у прошлост, него у будућност", рекао је председник.

На то, каже, ми недовољно велики морамо да се навикнемо.

"И да се у границама могућег боримо за народ и земљу. Биће много важних разговора, сваки нам је важан, али суштински њихов циљ је да нас приморају, на један или други начин убаце у правни оквир, да овако или онако признамо независност Косова", указао је Вучић.

Вучић је истакао да став Србије да не жели да допусти тзв. Косову да уђе у УН са собом носи одређене последице.

"Нису претње месецима уназад узалудне... То ће само да се наставља и сваки дан ће да говоре како су Косову уведене санкције, па сви траже да их уведу и Србији... Кад питамо због чега, кажу – због Бањске. Када их питате а шта је са истрагом за покушај убиства Драгише Гаљка, Јовановића, шта је са кажњавањем починиоца за покушај убиства двоје деце у Штрпцу, нема одговора", рекао је Вучић.

На питање да ли ће нешто потписивати Вучић је одговорио да неће никада и навео је да је то више пута рекао.

субота, 13. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво