Читај ми!

Еулекс шаље тим за саветовање у четири општине на северу КиМ

Специјализовани тим у саставу од шест полицијских саветника распоређен је 23. новембра на КиМ, како би ојачао постојеће капацитете Мисије Европске уније за владавину права за саветовање и надгледање, у складу са Еулексовим мандатом.

Еулексов Специјализовани тим ће саветовати косовску полицију о томе како да боље спроводи редовне полицијске активности у спречавању и борби против криминала и пружању безбедности, док ће истовремено надгледати њено поштовање обавеза у вези са људским правима, саопштено је из Мисије ЕУ.

Циљ је, додаје се, да полиција служи заједницама које штити и да се повећа поверење становништва кроз рад полиције усредсређен на заједницу.

Тим ће првобитно бити распоређен на два месеца, са могућношћу продужења док Мисија не успостави дугорочне саветодавне капацитете на северу Косова.

Припадници Еулексовог тима распоређени су на дужност из Холандије (троје) и Шведске (троје).

Радиће у северним општинама, у тесној сарадњи са косовском полицијом и са вишим полицијским саветницима Еулекса, који саветују полицијску управу у Северној Митровици и четири полицијске станице под њеном командом.

недеља, 14. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво