Читај ми!

Ближе се избори – ко ће с ким у борбу за гласове

Избори, који се очекују 17. децембра, требало би да буду расписани наредне недеље. Странке, међутим, не чекају званични почетак изборне кампање. Део опозиције окупљен под називом "Србија против насиља" договорио се о заједничком наступу на изборима. Групишу се и странке око деснице.

Док се чека расписивање избора како би 45 дана кампање и званично почело, странке планирају не само наступе него и партнере. О изборима је било речи и у просторијама владајуће странке, на Новом Београду, након што је обележена страначка слава – Света Петка.

"На нама је, као СНС-у, највећој и најснажнијој политичкој странци у Србији, велика одговорност да не дозволимо да се Србија врати у прошлост, да се не поништи и не уништи све оно што смо као странка радили на свеукупној обнови Србије претходних 12 година", каже Милош Вучевић, председник Српске напредне странке.

Део опозиције договорио се о заједничком наступу под називом "Србија против насиља", са двоје носилаца листе, Мариником Тепић и Мирославом Алексићем. У главном граду носиоци листе биће Добрица Веселиновић из Зелено-левог фронта и Владимир Обрадовић, који ће бити и кандидат за градоначелника.

"Пуно ми је срце што смо успели у ономе што су многи говорили да је немогуће, да српска опозиција може да се договори о заједничком наступу. Ми им сада поручујемо да је наша љубав према Србији, према добром животу, према насмејаном лицу сваког нашег грађанина много већа од било чега другог", каже Радомир Лазовић из Зелено-левог фронта.

Изборну сарадњу опет договарају странке Двери и Заветници. Требало би да носиоци листе буду Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић. Њихов могући кандидат за градоначелника Београда је професор Ратко Ристић. Коначна одлука још није донета.

"С обзиром на то да се национално окупљање и даље шири, и да нисмо још до краја заокружили ко ће све бити заједно са Дверима и Заветницима на заједничкој изборној листи уједињене патриотске опозиције, нисмо још изашли у јавност са заједничким кандидатом за градоначелника Београда”, каже Бошко Обрадовић из Српског покрета Двери.

Нагађања о могућим преговорима која се уз фотографију некадашњег председника Србије и бившег министра привреде Радета Басте деле друштвеном мрежом Икс (Твитер), на истој платформи демантује Борис Тадић. Тврди да је реч о сусрету који се догодио пре два месеца и нема везе са актуелним преговорима о наступу на изборима.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се