Кфор добио појачање, британски војници стигли на КиМ

Први контингент од 200 британских војника стигао је на КиМ, како би појачао мировну мисију НАТО снага на Косову, односно снаге Кфора, саопштено је из Алијансе.

Војници из 1. батаљона Краљевског пука принцезе од Велса придружили су се британском контингенту од 400 војника који се већ налази на КиМ, саопштио је НАТО и додао да је раније ове седмице и румунска влада најавила да шаље око 100 додатних војника у Кфор.

"Ово распоређивање је разборит корак да будемо сигурни да Кфор има снаге које су му потребне да испуни свој мандат УН-а за одржавање безбедног окружења и слободе кретања за све људе на Косову. Распоређивање је засновано на захтеву НАТО-вог врховног команданта савезничких снага за Европу и одобрено од стране савезника у Северноатлантском савету", стоји у саопштењу.

Како се наводи, до распоређивања додатних снага дошло је након догађаја на КиМ 24. септембра и повећаних тензија у региону.

Недељу дана након сукоба у Бањској, британска влада саопштила је да ће упутити око 200 додатних војника у састав Кфора због повећања тензија у северном делу КиМ.

Кфор је мировна мисија НАТО-а која на КиМ постоји од 1999. године, у складу са мандатом према Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

У Кфору се тренутно налази више од 4.500 војника из 27 савезница НАТО-а и партнера.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара