Вучевић са новим британским амбасадором: Сарадња са Кфором један од приоритета

Један од приоритета за Војску је сарадња са Кфором и Србија позитивно оцењује најаву упућивања додатних двеста британских војника у састав мисије НАТО-а на КиМ, рекао је министар одбране Милош Вучевић на састанку са новоименованим амбасадором Велике Британије Едвардом Фергусоном.

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са амбасадором Велике Британије у Београду Едвардом Фергусоном, саопштило је Министарство одбране.

На почетку састанка, министар је пожелео добродошлицу амбасадору Фергусону и изразио уверење да ће билатерални односи и сарадња у области одбране двеју земаља наставити да се унапређују.

Министар одбране изразио је дубоку забринутост због тренутних дешавања у  јужној српској покрајини и положаја српског народа на северу Косова и Метохије, и истакао да ће даљи преговори о нормализацији односа постати сложенији након недавне ескалације сукоба.

Један од приоритета за Војску Србије, истакао је Вучевић, јесте сарадња са снагама Кфора и због тога је за Србију важно да НАТО има неутралан статус у решавању проблема.

Министар Вучевић је рекао да Србија позитивно оцењује најаву упућивања додатних 200 британских војника у састав Кфора.

Британија за даљи развој сарадње у области одбране

Током данашњег састанка, амбасадор Фергусон захвалио је министру Вучевићу на пријему и истакао заинтересованост британске стране за даљи развој сарадње са Србијом у области одбране, као и интензивирање сарадње у областима од заједничког интереса.

понедељак, 11. децембар 2023.
12° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу