Читај ми!

Странка СРЦЕ усвојила програм и статут, Здравко Понош изабран за председника

Странка Србија Центар (СРЦЕ) је на првој редовној скупштини изабрала руководство и усвојила Програм и Статут. За председника странке изабран је Здравко Понош, бивши начелник Генералштаба Војске Србије и кандидат на председничким изборима 2022. године.

На првој Редовној скупштини странке Србија Центар (СРЦЕ) изабрано је руководство и усвојени су Програм и Статут.

За председника странке изабран је Здравко Понош, њен оснивач, бивши начелник Генералштаба Војске Србије и кандидат који је освојио 700.000 гласова на председничким изборима 2022. године.

За потпредседнике су изабрани: др Михаило Бркић, економиста и бивши амбасадор, др Тијана Перић, виша научна сарадница Института за политичке студије и стручњак за борбу против корупције, проф. др Слободан Цвејић, социолог, професор на филозофском факултету и бивши члан РЕМ-а, проф. др Душко Лопандић, бивши амбасадор, др Татјана Марковић Топаловић, доктор физичких наука и др Бојан Димитријевић, историчар.

За чланове председништва кандидовани су: проф. др Драган Делић, инфектолог, др Никола Лазић, стоматолог, Верица Милановић, правник, и Бошко Шиндић, професор филозофије.

За председника Извршног одбора кандидован је Стефан Станчић, а за секретара странке адвокат Стефан Јањић.

На свечаном делу Скупштине странке СРЦЕ присуствовали су представници опозиционих странака и покрета, и други гости.

Представљен предлог реформе здравственог сектора у Србији

Изборна скупштина странке одржана је под слоганом: "Покренимо Србију Срцем".

На данашњој скупштини посебно је презентован предлог реформе здравственог сектора у Србији који је сачинио проф. др Драган Делић, председник ресорног одбора за здравство СРЦЕ, саопштила је странка.

Здравко Понош је, наводи се у саопштењу, након председничких избора формирао покрет СРЦЕ, који је због развоја инфраструктуре и подршке грађана одлучио да прикупи потребних 10.000 потписа и прерасте у странку.

У јулу 2023, регистрована је политичка странка под истим именом.

У странци су формирани стручни – ресорни одбори и стручни тимови у областима: спољна политика, здравство, економија, просвета, енергетика, безбедност и одбрана, пољопривреда и др.

Програм странке СРЦЕ садржи концепт јавних политика у 22 тематске целине: економије, енергетике, образовне, здравствене и социјалне политике, области културе, медија, спорта, демократије и владавине права, лустрације и антикорупције, спољне политике, Косова и Метохије, дијаспоре, безбедности и одбране и др.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво