Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

НАТО шаље појачање на КиМ; Акција приштинских специјалаца на Северу, ново хапшење Срба; Радоичић поднео оставку на место потпредседника СЛ

НАТО је саопштио да је одлучио да због актуелне кризе пошаље појачање на КиМ. Косовска полиција извршила је јутрос претрес КБЦ у северном делу Косовске Митровице одакле је запленила снимке видео-надзора. Извршен је претрес и ресторана "Греј". Акција косовске полиције и у Звечану и Зубином Потоку. Канцеларија за КиМ је саопштила да је на северу Косова и Метохије настављена брутална и прекомерна демонстрација силе.

Дан на северу Косова и Метохије почео је новом акцијом. Косовска полиција претресла је више приватних објеката и део Клиничко-болничког центра у Косовској Митровици. Из Тужилаштва у Приштини кажу да је акција спроведена на пет локација, углавном на имовини која је идентификована као власништво Милана Радоичића.

Припадници специјалне јединице полиције, уз дуге цеви и блиндирана возила, акцију су спровели у јутарњим сатима, по налогу Тужилаштва, из којег тврде да је вршен претрес на локацијама на којима се сумња да су објекти у власништву особа М Р. и В. Р.

Како се наводи, заплењени су аутомобили, квадови, чамац, сребро, дрон, панцири, камера, УСБ, мобилни телефони, као и више различитих предмета који ће се користити у доказном поступку.

Полиција је упала и у болницу у Митровици. Тужилаштво је навело и да део болнице који је претресан нема везе са пацијентима, а директор болнице Златан Елек рекао је да у претресу ништа није пронађено и да су полицајци обијали врата просторија у које су улазили.

Током акције полиције претресен је и објекат на језеру Газиводе. Из Специјалног тужилаштва наводе и да ће надлежном суду поднети превентивни налог за одузимање тог и два објекта – пентхауса и локала у Митровици.

Полицијске операције су изведене и у Звечану и Зубином Потоку.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се