Читај ми!

Појачано присуство специјалаца на северу КиМ; Епархија о санирању штете на манастиру: Нисмо вољни да прихватимо мешање Приштине

После четири дана, од јуче дозвољен улазак у село Бањска на Косову и Метохији, где се у ноћи између суботе и недеље догодио сукоб у којем је страдало троје Срба и један Албанац. У српским срединама на КиМ данас је трећи дан жалости. Прелази Брњак и Јариње из централне Србије ка Северној Митровици и даље су затворени, док се саобраћај у супротном смеру одвија без проблема. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао да Еулекс није учествовао у истрази јер је косовска полиција желела да сакрије доказе и истину. Еулекс саопштио да нема мандат да води истраге.

У српским срединама на Косову и Метохији трећи дан жалости због трагичног догађаја на северу Косова и Метохије.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти систематски уништава српски народ на КиМ.

Позвао је Србе да "на миран начин добијемо шта нам припада", а међународну заједницу моли да не притиска Београд; знају, каже, они ко је за ово крив.

Од јуче, после четири дана блокаде, дозвољен је улазак у Бањску, где се у ноћи између суботе и недеље догодио сукоб у којем су настрадала тројица Срба и један Албанац. 

Приштинско тужилаштво ослободило је четворицу Срба због, како је наведено, недостатка доказа да су повезани са оружаном групом.

Након сукоба у недељу у селу Бањска, косовска полиција је блокирала путеве ка том подручју, а у среду је дозволила приступ селу.

Ситуација на прелазима Јариње и Брњак је непромењена, па се и даље, као претходних дана, може изаћи са КиМ, али путнички аутомобили и пешаци не могу да уђу, преноси Косово онлајн.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се