Читај ми!

Село Бањска и даље блокирано; Петковић: Ухапшено троје запослених у комплексу "Рајска бања"

Село Бањска и даље је блокирано, дан након што је, после покушаја групе Срба да блокирају пут у Бањској на Косову и Метохији, дошло до оружаног сукоба у којем је погинуло троје нападача и један припадник косовске полиције. Полицијски пункт са пута Митровица–Лепосавић померен дубље према селу Бањска. Косовски тужилац Наим Абази рекао је да је код Бањске пронађено још једно тело, чиме је број жртава укључујући и припадника косовске полиције, порастао на пет, јавља "Коха". Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наводи да су разбијени делови комплекса "Рајска бања", а троје запослених је произвољно ухапшено.

Сви прилази селу Бањска, у којем је у недељу дошло до оружаног сукоба групе Срба са косовском полицијом, и даље су блокирани јаким снагама полиције. Око села је распоређен велики број полицајаца у оклопним возилима.

Саобраћај из смера Рашке према Лепосавићу је блокиран, док је из Лепосавића омогућен пролазак у смеру ка централној Србији.

У вечерњим сатима је интензитет оружаних дејстава смањен, али је безбедносна ситуација и даље напета, тврди полиција која је током ноћи наставила акцију претраге ширег подручја села.

Синоћ је у вечерњим сатима ухапшен још један нападач на припаднике полиције, а до сада су, према последњим информацијама, убијена тројица нападача, док су ухапшена два, као и четири особе које су затечене са недозвољеном опремом за радио-комуникацију, а за које се сумња да су повезане са групом.

Тужилаштво је саопштило да се на лицу места наставља увиђај и да се ухапшенима на терет стављају тешка дела против уставног поретка и безбедности – напад на уставни поредак и припремање терористичких аката.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48 сати и очекује се да током дана буду изведени пред судију за претходни поступак.

Током акције хапшења, заплењена су возила напуњена значајним количинама наоружања разних врста.

Из Приштине су саопштили да проверавају и вернике који су јучерашњи дан провели у манастиру Бањској, како би се утврдило да ли међу њима има нападача на полицију или њихових помагача.

Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да је јучерашњи дан био најтежи за Србију и српски народ још од 2004. и 2008. године. Истакао је да је убиство полицајца за осуду и нешто што никоме није било потребно, али и упозорио да Аљбин Курти жели да уведе Србију у сукоб са НАТО-ом.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво