Читај ми!

Председник Вучић о ситуацији на КиМ (РТС 1, 21.00)

Председник Србије Александар Вучић говориће од 21 сат на Првом програму РТС-а. О догађајима у Бањској, о томе како Београд да заштити Србе на Косову и Метохији, али и о томе када ће и који избори да буду одржани.

Шта се заиста десило у ноћи између суботе и недеље у Бањској, какве ће да буду последице, унутрашње и спољнополитичке, и оно најбитније, како заштитити Србе на Косову, шта Србија мора да уради да им гарантује сигурност – биће теме емисије Око интервју у којој гостује председник Александар Вучић.

Такође, разговараће се и томе да ли су догађаји у Њујорку, говор председника, и неки састанци на маргинама Седнице ГС Уједињених нација изазвали оно што се десило у Бањској, и ко су у овом тренутку савезници Приштине, а ко Београда.

Осим кључне теме Косова и Метохије, биће говора и о Отвореном Балкану, економској ситуацији у Србији, инфраструктурним пројектима, али и о изборима, односно када ће и који избори да бити одржани.

Након трагичних догађаја у недељу у Бањској, председник Вучић је у обраћању јавности истакао да је главни кривац за све што се дешава на Косову и Метохији  Аљбин Курти и да му је једина жеља да нас уведе у сукоб са НАТО-ом.

У разговору са  амбасадорима земаља Квинте – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније, председник је затражио да Кфор преузме бригу о свим безбедносним питањима на северу КиМ уместо Куртијеве полиције.

Данас је Дан жалости у целој Србији, као и у Републици Српској, а у српским срединама на КиМ проглашена је тродневна жалост. 

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу