Читај ми!

Вучић са потпредседником ЕК, потписано Писмо о намерама

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовичем са којим је разговарао о значајним инвестицијама и пројектима, а потписано је и Писмо о намерама између Републике Србије и Европске уније

Александар Вучић је саопштио да је имао изузетно важан састанак са потпредседником Европске Комисије Марошом Шефчовичем.

Навео је да су разговарали о убрзаном придруживању Србије Европској унији, области управљања сировинама, енергетике, рударства, као и о развоју нових технологија неопходних за даљи одрживи привредни раст и заштиту животне средине.

"Разговарали смо о многим значајним инвестицијама, заједничком приступу и пројектима, а потписано је и Писмо о намерама између Републике Србије и Европске уније", навео је Вучић на Инстаграму.

Састанку су присуствовали министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор Србије и САД Марко Ђурић.

Иначе, председник Вучић је и у изјави новинарима у Њујорку рекао да је важнo то што са Шефчовичом разговара о учешћу Србије у заједничком приступу ЕУ у политици према сировинама и заштити животне средине.

То ће, прецизирао је, бити веома важно за неке будуће владе - да се ради заједно са Европљанима, од заштите животне средине до искоришћавања свега онога што постоји у Србији.

понедељак, 11. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу