Читај ми!

Вучић са потпредседником ЕК, потписано Писмо о намерама

Председник Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са потпредседником Европске комисије Марошом Шефчовичем са којим је разговарао о значајним инвестицијама и пројектима, а потписано је и Писмо о намерама између Републике Србије и Европске уније

Александар Вучић је саопштио да је имао изузетно важан састанак са потпредседником Европске Комисије Марошом Шефчовичем.

Навео је да су разговарали о убрзаном придруживању Србије Европској унији, области управљања сировинама, енергетике, рударства, као и о развоју нових технологија неопходних за даљи одрживи привредни раст и заштиту животне средине.

"Разговарали смо о многим значајним инвестицијама, заједничком приступу и пројектима, а потписано је и Писмо о намерама између Републике Србије и Европске уније", навео је Вучић на Инстаграму.

Састанку су присуствовали министар спољних послова Србије Ивица Дачић и амбасадор Србије и САД Марко Ђурић.

Иначе, председник Вучић је и у изјави новинарима у Њујорку рекао да је важнo то што са Шефчовичом разговара о учешћу Србије у заједничком приступу ЕУ у политици према сировинама и заштити животне средине.

То ће, прецизирао је, бити веома важно за неке будуће владе - да се ради заједно са Европљанима, од заштите животне средине до искоришћавања свега онога што постоји у Србији.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара