Читај ми!

Приштина, Драгиши Миленковићу још два месеца притвора

Драгиши Миленковићу из Кишнице, оптуженом за наводне ратне злочине, судија за претходни поступак у Приштини продужио је притвор за још два месеца, потврдила је његов бранилац адвокатица Јована Филиповић и најавила жалбу одбране на продужење притвора.

"Миленковић је од 21. јуна у пртивору и од тада није саслушан ниједан сведок. Притвор му је продужен за још два месеца како би се предузеле истражне радње. Инсистирамо да се у што краћем року саслушају сведоци тужилаштва, како би се истрага окончала у што пре", пренела је Филиповићева РТС-у.

Подсетила је да правни заступници Драгише Миленковића инсистирају и на сведочењу Аљбина Куртија, премијера у Приштини у својству сведока одбране.

Тужилаштво тврди да је Драгиша Миленковић, бивши затворски чувар у Приштини и Липљану, током рата, од 24. маја до 10. јуна 1999. године, у затвору Приштина и Липљан, у својству службеног лица и у сарадњи са другим службеним лицима, злоупотребио службена овлашћења. 

Он се терети да је учествовао у тучи у кордону затвореника Албанаца који су били пребачени из затвора Дубрава у затворе у Приштини и Липљану.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара