Читај ми!

Васић: Тужилаштво одобрило да Курти буде саслушан као сведок у случају Миленковића

Адвокат Дејан Васић рекао је да је Специјално тужилаштво у Приштини одобрило да се премијер привремених институција Аљбин Курти саслуша као сведок у случају ухапшеног Драгише Миленковића из Кишнице код Грачанице.

Васић је претходно 10. августа затражио да Аљбин Курти буде сведок у случају Драгише Миленковића будући да је Курти био притвореник у затвору у Приштини у време када је Миленковић тамо радио.

"Данас сам предао нову молбу, с обзиром на то да ми на претходну од Курти није одговорио, а којом сам га обавестио да је његово сведочење одобрено, рекао је адвокат Дејан Васић за Косово онлајн.

Васић је навео да у молби тражи од Куртија да пред Специјалним тужилаштвом дâ свој исказу вези са периодом када је био политички притвореник у Окружном затвору у Приштини.

Додао је да очекује да ће одговор на молбу од потенцијалног сведока, Аљбина Куртија, бити достављен веома брзо. 

Сматра да нема разлога да до сведочења не дође.

Васић је раније рекао да би Курти требало да каже нешто о кредибилитету осумњиченог Драгише Миленковића и његовом поступању према њему, када је био притвореник.

"Драгиша Миленковић правио је друштво Куртију док је био у ћелији, доносио му је књиге и пуно времена су проводили у разговору", навео је адвокат Васић.

Миленковић је ухапшен је 21. јуна у Кишници, а терети се за наводни ратни злочин против цивилног становништва 1998. до 1999. године. Због хапшења Миленковића данима се протествовало на северу КиМ.

петак, 14. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије