Читај ми!

Ухапшен трећи Србин на КиМ у једном дану, Илија Елезовић пребачен у болницу

У Прилужју код Вучитрна ухапшен је Зоран Костић, потврдили су РТС-у чланови његове породице. Претходно је у Косовској Митровици ухапшен Илија Елезовић, а у Звечану Драган Миловић. Сва тројица се терете за наводно почињене ратне злочине против цивилног становништва.

Чланови породице рекли су за РТС да су Зорана Костића пре хапшења позвали службеници фирме за наплату струје да изађе испред куће, а онда су га сачекали припадници полиције.

У породици Костића, иначе старијих година, не знају разлог хапшења и тврде да је акција изведена "попут отмице".

Костић је ухапшен око 14 часова.

Претходно су ухапшена двојица Срба на КиМ.

У Косовској Митровици је током преподнева ухапшен Илија Елезовић. Он је ухапшен у северном делу Митровице код Техничке школе, а породица каже да мотив хапшења није познат и да не знају где је одведен. У преподневним сатима ухапшен је и Драган Миловић у Звечану.

Елезовић пребачен у болницу

Правни заступник ухапшеног Илије Елезовића, адвокат Љубомир Пантовић, каже за РТС да је његов клијент осумњичен за наводне ратне злочине и да је по хапшењу, због погоршаног здравственог стања, пребачен у приштинску болницу.

Истиче да је Елезовић тешко болестан, да га је на захтев полиције прегледао лекар и утврдио да мора да буде на лечењу, након чега је смештен у болници у Приштини.

Пре него што је ухапшен, Елезовић је био на лекарском прегледу у болници у Митровици, додао је Пантовић.

Потврдио је да је Елезовићу одлуком Специјалног тужилаштва у Приштини одређен притвор од 48 сати, те да ће сутра највероватније у току дана бити изведен пред предпретресног судију Основног суда.

Сва тројица се терете за наводне ратне злочине

О данашњем хапшењу огласило се специјално тужилаштво саопштењем, у којем наводе да су на КиМ ухапшене три особе које се терети за наводно почињене ратне злочине против цивилног становништва.

"Специјално тужилаштво саопштава да се тројица ухапшених терете за кривично дело 'Ратни злочин против цивилног становништва, на основу тачака Кривичног законика СФРЈ'", наводи се у саопштењу.

Одлуком тужиоца Специјалног тужилаштва, свој тројици је одређено задржавање до 48 сати.

У саопштењу се не наводи идентитет ухапшених.

Поводом најновијих хапшења, из Канцеларије за КиМ је саопштено да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вековна огњишта. О томе ће, како наводе, обавестити међународне представнике и мисије који делују на простору КиМ.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да данашње хапшење тројице Срба на КиМ од стране Росу јединица представља наставак етничког чишћења српског народа на КиМ, те да је Курти кренуо у реализацију својих претњи.

О свему ће, додаје, обавестити представнике међународне заједнице.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара