Читај ми!

Петковић о хапшењу на КиМ: Наставак етничког чишћења, Курти кренуо у спровођење претњи

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да данашње хапшење тројице Срба на КиМ од стране Росу јединица представља наставак етничког чишћења српског народа на КиМ.

Петар Петковић је, на конференцији за новинаре, рекао да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти хапшењима Срба кренуо у реализацију претњи да ће "Срби да плате и да пате" и додао да је у току и акција у селу Кајково у општини Лепосавић где је, упозорио је, највероватније у току још једно хапшење и где је присутан велики број тзв. косовске полиције.

Петковић је рекао да су данас ухапшени Илија Елезовић, старији човек и домаћин који је и тежак онколошки болесник, у Звечану Драган Миловић, полицајац, отац троје деце Зоран Костић стар 73 године, стриц председника општине Вучитрн у чијем хапшењу су учествовали и припадници КЕДС-а који су наводно дошли на његова врата да провере струјно бројило.

"Данашња хапшења и, могу да кажем, киднаповања врше се искључиво по налогу Куртија који жели да протера српски народ са КиМ. То је пример етничког чишћења. Курти је тај који жели да изазове рат и он и поред свих притисака међнародне заједнице очито има подршку неког, пре свега оних који говоре о политици двеју страна, иако је искључиво Курти крив", рекао је Петковић.

Петковић је појаснио да су ти који говоре о "политици двеју страна" они који суштински подржавају Куртија јер је немогуће да поред свих упозорења Курти наставља са насилним понашањем.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара