Читај ми!

Вучић: Нових 16 производа на акцији "Боља цена"; Избори 4. марта или недељу раније

Председник Александар Вучић је изјавио да довољно добро знамо да нисмо велики, али да истовремено нећемо дозволити никоме да нас унижава, као и да нећемо дозволити нестанак нашег народа. Пред нама је нови период у којем морамо да будемо још снажнији, чвршћи, јединствени по кључним питањима, истакао је Вучић. Поводом акције државе да се грађанима понуди јефтинија роба са ознаком "Боља цена", показао је 16 нових производа који ће бити на попусту. Најавио је да ће расписати изборе до 31. децембра за 4. март или недељу дана раније.

Александар Вучић је рекао за ТВ Пинк да Дан српског јединства, слободе и националне заставе, који је обележен у петак, говори о нечему што је свето за једну нацију, о нашој прошлости, садашњости и будућности, и обавезује нас шта ћемо оставити нашим потомцима.

“Поносан сам на тај празник и поруке које смо послали“, истакао је Вучић.

То, напомиње, нису биле поруке мржње, већ поруке чврстине и одлучности да опстанемо на својим огњиштима, и поруке да довољно добро знамо да нисмо велики, али да истовремено нећемо дозволити никоме да нас унижава, и да нећемо дозволити нестанак нашег народа.

"Пред нама је нови период у коме морамо да будемо још снажнији, чвршћи, јединствени по кључним питањима. То не значи једноумље. У Србији једино имате блокирање ауто-путева“, рекао је Вучић.

Председник каже да је "страшно важно" да добро погледамо у будућност и да не гледамо шта ће бити за три или пет година, већ за 20 година.

"Све зависи од воље народа и одговорности руководства“, напомиње Вучић.

Србија је данас претекла Северну Македонију, Албанију и БиХ по просечним платама, а јавни дуг на 50 одсто у односу на БДП, каже председник.

"На Западу се суштински слажу са Куртијем"

Председник је изјавио да очекује нове притиске са Запада на Србију у преговорима са Приштином.

"Сад ће нешто ново да смисле, само чекам шта је то ново шта ће да смисле. Они се суштински слажу са свим оним што ради Аљбин Курти, а ово са Заједницом српских општина им је ‘must do it‘, јер је потписано пре десет ипо година и зато што ми инсистирамо на томе, и нећемо без тога, а овај (Курти) то неће да прихвати. И сад не знају како да изађу из тога, а смислиће нешто да смо ми криви, није важно шта", рекао је Вучић.

Нови производи са ознаком "Боља цена"

Поводом акције државе да се грађанима понуди јефтинија роба са ознаком "Боља цена", показао је нове производе који ће бити на попусту.

Домаћа мармелада ће, навео је, појефтинити са 290 на 199 динара, ескстра џем од јагода ће коштати 229 динара, сунцокретово уље ће појефтинити са 160 на 144 динара.

Брашно тип-500 појефтиниће са 79 на мање од 50 динара, кекс са 180 динара на 118 динара, намаз сирко са 217 на 159 динара, пасуљ градиштанац са 349 на 259 динара, смрзнути грашак са 180 на 139 динара, а купус са 99,99 на 69 динара.

Цена дијеталног маргарина ће пасти са 102 на 79 динара, киселог млека са 85 на 64 динара, виршли са 109 на 79 динара, јетрене паштете са 75 на 49 динара, лука са 99 на 79 динара, сапуна са 70 на 49 динара и пасте за зубе са 150 на 99 динара.

“Ја на листи у овом тренуку имам 37 производа“, навео је Вучић.

 У децембру просечна плата 840 евра

Вучић је рекао да су у септембру повећане плате за 214.000 људи за 5,5 одсто - просветним радницима, медицинским сестрама и неговатељицама.

“Њих чека још 10 или 11, можда и 11,5 одсто од 1. јануара. Кумулативно је то преко 16 одсто. То је много више од просечне годишње инфлације која у зависности од месеца износи око 11 одсто или 12 одсто, свакако не преко тога”, рекао је Вучић.

Пензионерима ће бити повећане пензије од 1. октобра за 5,5 одсто, а потом за 14,8 одсто, што је кумулативно преко 21 одсто од 1. јануара, прецизирао је Вучић.

“Ми очекујемо да ову годину завршимо са просечном платом у децембру од 840 евра, са повећаним минималцем од јануара на 402 евра. Минималац је био само 150 евра пре 10 година. Очекујемо да следеће године просечна плата у Србији у децембру буде 960 евра. Ми ћемо се само за годину и три месеца приближити просечној плати у Србији од готово 1.000 евра”, истакао је Вучић.

Просечна пензија ће, каже, бити негде око 390 можда и 400 евра.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара