Читај ми!

Брнабић: Лично ћу тражити одговорност због губитка људских живота у Бачкој Паланци

Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је породицу Мијаљковић у Бачкој Паланци која је изгубила два члана од струјног удара у дворишту, где су били каблови под напоном. Након трагичних догађаја уследили су протести мештана који траже оставку председника општине, као и чланова штаба за ванредне ситуације.

Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је Бачку Паланку, општину која је, уз град Нови Сад, претрпела највише штете у олујним невременима, и поручила да ће држава у најкраћем могућем року, без одлагања, помоћи у санацији штете и отклањању последица невремена.

Саопштила је и да је у Бачкој Паланци посетила породицу Мијаљковић, која је остала без своја два члана.

"То је нешто што им нико на свету, ни на који начин, не може надокнадити. Све што бих рекла је сувишно, осим да ћу лично тражити одговорност за све који су својим нечињењем довели до тога да буду изгубљени људски животи", поручила је Брнабићева.

Тринаестогодишњи дечак је страдао у понедељак у Бачкој Паланци од последица струјног удара, док је седам дана раније погинуо и дечаков деда покушавајући да из дворишта склони каблове под напоном.

Након смрти дечака почели су протести мештана Бачке Паланке који траже смену председника општине, као и чланова штаба за ванредне ситуације. Отац страдалог дечака рекао је медијима да је проблем са кабловима пријављиван чак 27 пута, као и да је дететов деда страдао у покушају да помери каблове.

У Електродистрибуцији тврде да се на наведеној локацији поред њихове дистрибутивне мреже налази и мрежа јавне расвете која је у надлежности локалног јавно-комуналног предузећа.

Наводе и да је покренут поступак за утврђивање пропуста у раду у периоду санирања последица великог невремена у Бачкој Паланци против суспендованих диспечера Погона Бачка Паланка Д. Р. и М.Т. Донета је и одлука и о разрешењу М. М. - одговорног лица за руковођење Погоном Бачка Паланка.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије