Читај ми!

Деда и унук у Бачкој Паланци страдали од струје у размаку од неколико дана, проблем са кабловима пријављиван 27 пута

Пре дечака, који је у понедељак страдао од струјног удара у Бачкој Паланци, на такав начин је неколико дана раније погинуо и његов деда, покушаваћи да склони каблове под напоном у свом дворишту. Проблем са кабловима је надлежнима пријављиван 27 пута, али их до трагедије нико није уклонио. "Електродистрибуција Србије" саопштила је да није у могућности да достави изјашњење о појединостима догађаја, због потенцијалног угрожавања предистражног, односно истражног поступка.

Тринаестогодишњи дечак, који је настрадао у понедељак увече од последица струјног удара у Бачкој Паланци, друга је особа која је страдала на такав начин.

Како РТС сазнаје, комшија испред чије куће се налази бандера, проблем са кабловима пријавио је надлежном електродистрибутивном предузећу још 19. јула, а од тада је случај пријављен још 27 пута, али каблове до трагедије, нико није уклонио.

На тај начин је претходно, 22. јула, покушаваћи да склони каблове под напоном у свом дворишту, погинуо и дечаков деда.

Електродистрибуција: Државни органи утврђују чињенице и прикупљају доказе

На питање о том догађају огласила се саопштењем и "Електродистрибуција Србије".

"На наведеној локацији, поред дистрибутивне мреже Електродистрибуције, налази се и мрежа јавне расвете, која је у надлежности локалног јавно-комуналног предузећа из Бачке Паланке", истиче "Електродистрибуција Србије".

У вези са трагичним догађајем, додаје, надлежни државни органи предузимају службене радње у складу са својим законским овлашћењима, у циљу утврђивања свих релевантних чињеница и прикупљања доказа, те у овој фази "Електродистрибуција Србије" Београд није у могућности да достави изјашњење о појединостима догађаја, због потенцијалног угрожавања предистражног, односно истражног поступка.

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара