Читај ми!

Одржан шести протест "Србија против насиља", направљен прстен око Владе

Протест "Србија против насиља" одржан је у Београду шести пут. Како је и најављено, после окупљања и шетње, учесници протеста су направили прстен око зграде Владе Србије.

Рута протеста, како је најављено, данас је од Народне скупштине Булеваром краља Александра до Правног факултета, потом Београдском улицом до Славије, па Немањином до зграде Владе.

Грађани ће проћи поред Министарства просвете, где ће накратко застати и оставити поруке просветара, родитеља и ученика, најавили су организатори.

На крају протеста, окупљени ће направити прстен око зграде Владе, где ће оставити поруке.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића, шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина, усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.

Први протест "Србија против насиља" одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата.

Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост.

Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а.

Током петог протеста, прошле суботе, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво