Читај ми!

Вучић: Сарадња Војске Србије и Националне гарде САД важна основа за мир у региону

Председник Србије Александар Вучић примио је начелника Бироа Националне гарде САД генерала Данијела Р. Хокансона и у разговору истакао да је наша земља, уз очување своје војне неутралности, спремна да унапређује партнерску сарадњу са америчком војском у циљу одржања мира и стабилности у региону и шире.

Говорећи о најновијем развоју догађаја на Косову и Метохији, председник Вучић је детаљније обавестио генерала Хокансона о узроцима ескалације насиља и, у том контексту, захвалио на ангажману и јасним порукама америчке стране у смиривању тензија изазваних једностраним актима приштинских власти, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

Како се наводи, генерал Хокансон је захвалио председнику Вучићу на лидерству у тешкој ситуацији, а без којег би мир и стабилност у региону били угрожени. Он је такође истакао велики допринос Војске Србије у мировним мисијама у свету.

Том приликом се разговарало и о различитим конкретним начинима сарадње Србије и САД у области одбране, каже се у саопштењу.

понедељак, 11. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу