Читај ми!

Савет ЕУ одлучио да продужи мандат Еулекса до 2025. године

Одбор за политичка и безбедносна питања Савета Европске уније сагласан је да се мисија Еулекса на Косову продужи до 14. јуна 2025. године.

У Одбору за политичка и безбедносна питања Савета Европске уније усаглашено је да се, поред примене раније утврђених задужења, Еулекс задужи да приштинским службама за спровођење закона асистира како би развиле сопствене капацитете за размену информација са сродним службама, на регионалном и међународном нивоу, у сфери правне помоћи и сарадње у борби против криминалних активности.

Како је наведено у Службеном листу ЕУ, за покривање трошкова Еулекса ће, у периоду од 15. јуна 2023. до 14. јуна 2025. године, бити издвојено укупно 165.310.000 евра.

Из овог износа, издвајаће се сума од 58.500.000 евра за покривање трошкова Еулекса Косово, док је 106.810.000 евра намењено за подршку активним судским поступцима који су измештени на територију државе чланице ЕУ.

Одлуку одбора за политичка и безбедносна питања Савета Европе сада би требало да формализују својим потписима председница тзв. државе Косово Вјоса Османи и високи комесар ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво