Читај ми!

Вучић: Позивам Србе на КиМ да не улазе у сукобе са НАТО-ом, молим међународну заједницу да уразуми Куртија

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је у последња три дана и ћорав и политички неписмен могао да разуме шта је то што је било припремано за данас на Косову и Метохији. Позвао је Србе на КиМ, иако зна како се осећају и колико им је тешко, да не улазе у сукобе са НАТО-ом. Последњи пут понављам и молим међународну заједницу да уразуми Аљбина Куртија, нагласио је Вучић. Указао је и да смо у складу са ситуацијом распоредили наше снаге на местима где је то неопходно.

Јаке снаге Кфора разбиле су данас поподне скуп грађана који су били окупљени испред Општине Звечан. Коришћени су сузавац и шок-бомбе. Уследила је реакција окупљених који су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.

Повређено је више од 50 људи.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров навео је да је ситуација на Косову алармантна, као и да се може десити велика експлозија у центру Европе.

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер, пошто је завршен састанак амбасадора земаља Квинте са премијером Аљбином Куртијем, предложио је да новоизабрани председници општина на северу краткорочно не раде из општинских зграда.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво